Klänningsguide

Vi är mycket stolta över våra kollektioner och alla fina klänningar vi skapar. Eftersom varje klänning måttsys undviker vi problem med storlekar och kan garantera att just din klänning kommer ha perfekt passform. Det finns ändå några saker som kan vara värda att tänka på när man väljer sin klänning och det är hur en viss klänningsmodell påverkar kroppens egenskaper. Vissa modeller får dig att se längre ut, andra kortare. Vissa kan hjälpa till att bredda dina axlar, andra få dem att verka lite smalare.

Nedan finns tankar och tips för att matcha kroppstyper och klänning. Ditt första steg bör vara att fundera på vad du vill framhäva, fokusera sedan på det när du läser vidare. Sist men inte minst, kom alltid ihåg att vackrast är du när du känner dig vacker. Hittar du en klänning du älskar, strunta i tips och regler, följ din magkänsla!

En ung kvinna ståendes framför en stenmur i en mörkröd tärnklänning

Kroppstyper

   Päron

Utmärkande för kroppstypen är att kroppen är bredare från midjan och ner än ovanför, alltså att höfterna är bredare än axlarna.
Ett bra tips till dig som har den här kroppstypen är att dra fokus till axlar och byst och tona ned höfterna, detta för att skapa balans.

   Äpple

En lite rundare figur där magen är det parti som är bredast. Du har sannolikt stor byst och ganska smala axlar samt breda höfter.
Ett bra råd till dig som har den här kroppstypen är att bära kläder som gör att du ser längre ut.

   Rak form

Du är ofta smal och har lika breda axlar som höfter vilket gör att kroppen blir rak eller rektangulär.
Ett tips vi brukar ge är att bära klänningar med markerad midja för att skapa mer kurvor.

   Kilformad

Breda axlar och smalare höft är kännetecknande för dig som har den här kroppstypen.
Ett gott råd till dig med den här kroppsformen är att skapa balans med hjälp av klänningskjolar som går ut lite från midjan.

  Timglas

Du har en kurvig figur med en naturligt markerad midja. Du har valet att förstärka dina kurvor med markerad midja och utstående kjol eller tona ner dem med en rakare modell. Med den här kroppsformen har du fördelen att kunna välja och vraka bland klänningsmodellerna.


Våra klänningar

Axelband

Axelband kan ha stor påverkan på hur din överkropp uppfattas. På Sofia Moore jobbar vi främst med bredare axelband, dessa kan hjälpa till att balansera upp din kroppsform.

Passar extra bra till:

Rak figur

Utan axelband

Klänningar utan axelband visar upp dina vackra axlar, skuldror och armar. Genom att framhäva överkroppen kan man balansera en bredare underkropp och ta fokus från problemområden.

Passar extra bra till:

Päronformad kropp 

Båtringning

En båtringning är en hög och bred urringning som följer nyckelbenslinjerna. Ringningen framhäver och breddar axelpartiet.

Passar extra bra till:

Päronformad kropp

V-ringning

V-ringningen är en spetsig urringning som kan nå långt ner på överkroppen. En klänning med V-ringning ger ett vackert dekolletage och hjälper till att förlänga överkroppen

Passar extra bra till:

Äppelformad kropp
Kilformad kropp

Empiresnitt

En klänning med empiresnitt är markerad precis under bysten. Det är en mirakelform som hjälper alla som vill skapa eller framhäva kurvor och passar i princip alla kroppar eftersom den samtidigt är mycket förlåtande.

Passar extra bra till:

Alla kroppsformer

Gravida