Vanliga frågor

 • Hur lång leveranstid har ni på måttsydda klänningar?

  Vår leveranstid är densamma oavsett vilken typ av klänning du beställer, måttsydd eller i fast storlek. Standardleveransen är 15 arbetsdagar men vi har även ett Expressfrakt alternativ vilket är på 10 arbetsdagar, det kostar 249 kr extra. Under mars till maj kan vi ha något förlängda leveranstider men det kommer i så fall stå tydligt på siten.

 • Vad händer om min måttsydda klänning inte passar?

  Skulle din måttsydda klänning inte passa perfekt så har vi en Perfect fit-garanti som ger dig möjligheten att gå till en lokal skräddare och anpassa den utan kostnad. Läs mer här!

  Om din klänning inte går att justera eller om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med kvalitén på din måttsydda klänning så kan du givetvis reklamera den.

  För att undvika problem med klänningen tänk också på att följa våra måttbeskrivningar noggrant när du beställer. Måttguiden hittar du här.

 • Finns det möjlighet att se era klänningar i verkligheten?

  Vi har ett showroom i Stockholm där du kan både se och prova klänningarna. Showroomet är öppet vid tidsbokning, önskar du att boka tid kontakta oss på hej@sofiamoore.se.

  Adressen till showroomet är:
  Atterbomsvägen 26
  112 58 Stockholm

 • Ska jag välja måttsytt eller en fast storlek?

  Vi rekommenderar alltid måttsytt för att få den perfekta passformen! En måttsydd klänning görs efter dina specifika mått, så den blir unik för dig och kommer sitta som en smäck. Skulle något mått avvika efter att du mottagit klänningen så har vi en Perfect fit-garanti – du kan läsa mer om den här.

  Gällande våra fasta storlekar så tenderar de att vara aningen mindre än andra märken så jämför dina mått med vår storleksguide för bästa möjliga passform innan du beställer, du kan se storleksguiden här. Du kan även kontakta oss på hej@sofiamoore.se om du vill ha hjälp att jämföra dina mått mot storleksguiden.

 • Jag har hittat en jättefin klänning på er sida men skulle vilja justera designen lite, är det möjligt?

  De flesta av våra klänningar går att justera, som att ta bort ett midjeband, lägga till släp etc. Justeringar kan endast göras på måttsydda klänningar.

  För att köpa en klänning med justering lägg till produkten "Justering" i kassan för 199 SEK samt skriv justeringen du vill göra i kommentarsrutan. Kontakta gärna vår kundtjänst först på hej@sofiamoore.se för att diskutera justeringarna du vill göra.

 • Kan jag lämna tillbaka en klänning om jag inte skulle vara nöjd?

  Våra klänningar i fast storlek går utmärkt att returnera inom 14 dagar efter att du hämtat ut paketet. Tänk på att det är du som kund som står för returfrakten. En måttsydd klänning går inte att returnera eftersom den är anpassad efter dina mått, istället erbjuder vi vår Perfect fit-garanti som du kan läsa om här.

  Om din klänning inte går att justera eller om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med kvalitén på din måttsydda klänning så kan du givetvis reklamera den.

 • Vilka färger gör ni klänningarna i?

  De flesta av våra klänningar går att köpa i många olika färger. Det finns en färgväljare vid varje klänning där du kan se vilka färger just den klänningen finns tillgänglig i.

  Om du är osäker på vilken färg du vill ha kan du beställa gratis tygprover från oss! Detta gör du genom att gå in på klänning du gillar och klicka på tygprovsknappen..

 • Jag ska på en fest om bara ett par veckor, hur fort kan ni leverera en klänning?

  Vi har expressfrakt som garanterar leverans inom 10 arbetsdagar. Behöver du den fortare? Kontakta kundtjänst så kan vi säkert hjälpa dig!

  Under mars-maj kan leveranstiderna förlängas något och det kommer i så fall annonseras tydligt på siten, så beställ i god tid.

 • Jag är gravid, kan jag beställa en måttsydd klänning från er?

  Först och främst, grattis! Absolut, många av våra modeller med skärning precis under bysten passar alldeles utmärkt när man är gravid. Vissa andra modeller kan justeras för att passa. Exempel på justeringar är att flytta upp midjan till att hamna just under bysten eller ha snörning istället för dragkedja för att stänga klänningen. Kontakta oss på hej@sofiamoore.se så ska vi hjälpa dig med din gravidklänning!

 • Har ni bilder på hur klänningarna ser ut på kunder?

  Vi har samlat alla härliga bilder från våra kunder här. På den sidan kan du även läsa rekommendationer och se hur vissa modeller sitter på kunderna, jättehärlig inspiration!

 • Hur ska jag tvätta och förvara min klänning?

  Vi rekommenderar att lämna in din klänning till ett professionellt tvätteri vid behov. Gör dem uppmärksamma på eventuella detaljer som pärlor och stenar vilka kan kräva extra varsamhet vid tvättning.

  Tänk också på att förvara klänningen hängandes när den inte används, då bevarar den sin perfekta passform över tid.

 • Jag kan inte välja färg på min accessoar, hur gör jag?

  Lägg accessoaren i varukorgen och gå till kassan, där hittar du ett kommentarsfält där du kan önska tyg och färg. Om du redan beställt en klänning hos oss som du vill matcha med din accessoar så skriver du bara en kommentar om att det finns en tidigare order i ditt namn, då kan vi plocka fram exakt rätt nyans!

Hittade du inte svaret på din fråga? Hör av dig till hej@sofiamoore.se!